Соціальні формації первісності - Генінг, В.Ф. (Археологія, 1989)
Стаття підсумовує результати дослідження проблеми правомірності внутрішнього розчленування способу виробництва первіснообщинної суперформації (див.: «Археологія», 1989, М 2, 3) на три соціальні формації: кровноспоріднену общину, родове суспільство та племінний лад. Коротко характеризуються основні ознаки суспільних відносин кожної соціальної формації та перехідних (кризових) періодів між ними.