Пізньозарубинецькі поселення на Середньому Подніпров’ї - Циндровська, Л.О. (Археологія, 1993)
На Середньому Подніпров’ї нараховується понад двадцять поселень, які містять матеріал першої чверті І тис. н. е., тобто пізньозарубинецького часу. Рівень їх вивченості різний. Так, ряд поселень — Лютіж, Оболонь, Бучаки (Бабина Гора) та деякі інші — підлягали стаціонарним розкопкам і досліджені повністю. На деяких поселеннях були проведені часткові розкопки та широкі шурфовки. Серед них — Грині, Ходосівка, Таценки. Ще одну групу пунктів зафіксовано шляхом збору підйомного матеріалу та невеликих шурфовок. Це, зокрема, поселення, виявлені на р. Трубіж,— Пасічна, Коржі, Селище, Вовчків. Одержаний матеріал в цілому дає змогу охарактеризувати означені пам’ятки.