Сарматський комплекс із с. Запруддя на Середній Наддніпрянщині - Романюк, Л.М.; Симоненко, О.В. (Археологія, 2001)
В статті розглядається комплекс речей, знайдений 1974 р. під час руйнування кургану біля с. Запруддя Рокитнянського р-ну Київської обл. Аналіз культурної належності та датування дозволяють пов'язати його з сарматами та віднести до І ст. н. е.