Лист гетьмана І. Мазепи та свідчення язиків про ситуацію в Криму весною 1692 р. - Алмазов, О. (Сiверянський літопис, 2023)
У підготовленій публікації документів ідеться про труднощі життя кримців у 1692 р., втомленість їх від щорічних походів за наказом султана. Розвіддані, отримані гетьманом І. Мазепою від язиків, полонених, дають уявлення про реалії того часу. Джерела також сповнені подробиць про буття Батурина, Бахчисараю, їхніх зверхників.