«На спокуту до пам'яті» - Лущій, С. (Сiверянський літопис, 1996)
Вже пройшло більше півстоліття, як відлунала, залишивши по собі вічну згадку, війна. Але й сьогодні вона відгукується в серцях нинішнього покоління, збуджуючи спогади очевидців, хвилює тих, хто лише чув про неї з розповідей старших. До останньої категорії належить і О. В. Забарний — педагог та письменник, викладач Ніжинського педінституту. Недавно вийшла в світ його збірка новел «Лелеки не зраджують», у якій він виступив у дещо незвичному для себе амплуа, розкривши перед читачами талант новеліста.