Фольклористична діяльність Ярослава Рудницького - Медвідський, Б. (Народна творчість та етнографія, 1997)
19 жовтня 1995 року в канадському місті Монреалі на 85-році життя помер відомий український науковець і громадський діяч Ярослав Рудницький. Вражає надзвичайно широке коло наукових зацікавлень і досягнень вченого. Лінгвістика, ономастика, топоніміка, фольклористика — ось далеко не повний перелік тих ділянок, у розвиток яких він зробив науковий внесок. Він є автором англомовного "Українського етимологічного словника" у двох томах, над яким працював 40 років.