Воєводи Путивля - Лепьошкін, О. (Сiверянський літопис, 1997)
Путивль після приєднання до Московських володінь на початку XVI століття став найважливішим окраїнним містом Москви. У ньому була облаштована кам’яна фортеця, про яку згадує у своїх записках французький капітан Жак Маржерет: «В России замки и крепости деревянные, исключая Москвы, Смоленска, Иван-города, Тулы, Казани, Астрахани и Путивля». Над фортецею і Путивльською областю начальствував воєвода, у розпорядженні якого знаходились дворяни і боярські діти з козаками для охорони кордонів.