Пізнання рідного обряду - Іванків, Є. (Народна творчість та етнографія, 1998)
Недавно наша обрядова література збагатилася ще на один цінний твір “Пізнай свій обряд” авторства о. д-ра Ю. Катрія. Книжка має науковий характер; шановний автор наводить багато джерел, доказує свої твердження. Але стиль легкий, приступний, так що і пересічний мирянин може багато з тієї книжки скористати. Інша важлива прикмета цього твору, що автор старається ознайомити читачів не тільки із зов нішніми обрядовими формами, але також з духовністю нашого обряду, що є основою і коренем зовнішніх форм. Багато уваги присвячено також нашим українським релігійно-народним звичаям і традиціям. Змістом книжки є рухомі свята літургічного року. У нашій статті постараємося скоментувати цей твір, висловити свої зауваження і тим способом сподіваємось ще більше спричинитися до пізнання рідного обряду та до ще більшої популяризації цієї вартісної книжки.