Вірність високому покликанню українського філолога і народознавця (3 життєпису фольклориста, педагога і громадсько-культурного діяча Василя Скрипки) - Гуць, М. (Народна творчість та етнографія, 1998)
20 вересня 1997 року в Кривому Розі раптово відійшов у вічність Василь Микитович Скрипка. В його особі Україна втратила талановитого фольклориста, педагога, відомого громадсько-культурного діяча. В. Скрипка виховав чимало свідомих громадян України, серед них ряд науковців. Та життя цієї прекрасної людини несподівано обірвалося в розквіті творчих сил. Царства небесного Тобі, друже! Ми не забудемо тебе ніколи.