Динаміка і зміщення імен в поемі Леоніда Полтави «Енеїда модерна» - Астаф'єв, О. (Сiверянський літопис, 1998)
На літературній карті Чернігівщини сьогодні відсутнє ще одне ім’я — визначного поета, прозаїка, публіциста, драматурга і перекладача Леоніда Полтави (справжнє прізвище Єнсен). Публікуємо дослідження про символіку імен в одному із найвизначніших творів поета — його поемі „Енеїда модерна”.