Про географію походів Ігоря Сіверського у Степ - Звагельський, B. (Сiверянський літопис, 1998)
Ім’я новгород-сіверського князя Ігоря Святославича широко відоме завдяки геніальному «Слову о полку Ігоревім», в якому зображено нещасливий похід сіверських полків у Половецький степ у квітні-травні 1185 р. Твір містить ще багато спірних і «темних» місць. Це ж стосується і власне походу, описаного ще й в Іпатіївському та Лаврентіївському літописах. Ця відома подія аналізувалася багатьма дослідниками впродовж двох останніх віків, але кардинальне питання — марш- рут походу — ще й досі залишається остаточно не з’ясованим. Справа в тім, що названі три основні джерела містять недостатньо інформації історико-географінного змісту.