Динаміка швидкохідних суден: світові тенденції та перспективи (за матеріалами доповіді на засіданні Президії НАН України 19 квітня 2023 р.) - Воропаєв, Г.О. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді проаналізовано сучасне ставлення до проблем гідродинаміки швидкохідних суден та методи їх вирішення з комплексним застосуванням динамічних принципів підтримки та багатокорпусності суден. Наведено результати досліджень, на яких зосереджує свої наукові пошуки Інститут гідромеханіки НАН України і які є базою для вирішення фундаментальних та прикладних проблем гідродинамічного опору суден за великих чисел Фруда і Рейнольдса на основі подальшого розвитку теорії і методів експериментального дослідження та створення ефективних методів розрахунку гідроаеродинамічних характеристик швидкісних суден в умовах реального хвильового впливу.