Цифрова автентифікація: досягнення та перспективи (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 31 травня 2023 р.) - Анісімов, А.В. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді акцентовано увагу на актуальності розроблення методів, алгоритмів та протоколів цифрової автентифікації, що стає особливо важливим сьогодні, в умовах повномасштабної російської воєнної агресії проти України. Зазначено, що одним із пріоритетних напрямів наукової діяльності Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій та систем НАН України і МОН України є захист інформації, зокрема розвиток теорії і практики цифрової автентифікації. Створено нові методи цифрової автентифікації, які ґрунтуються на сучасних досягненнях криптографії з відкритими ключами і враховують виклики й загрози, які нині виникають у глобальному кіберпросторі.