Державно-церковні відносини в Україні на сучасному етапі: актуальні проблеми, можливі сценарії розвитку (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 23 червня 2023 р.) - Саган, О.Н. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді акцентовано увагу на тому, що державно-церковні відносини в Україні переживають сьогодні етап суттєвого переосмислення місця і ролі релігійного чинника як у системі національної безпеки, так і в процесах розбудови гармонійного демократичного суспільства. В умовах війни актуалізується цілий комплекс проблем, які мають стати об’єктом системного наукового осмислення.