У руслі актуальних проблем сучасної фольклористики - Вахніна, Л. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Рецензується книга: Іваннікова Людмила. Яків Новицький. Фольклорист, історик, педагог / Людмила Іваннікова; за ред. С. В. Мишанича. - Запоріжжя : А А Тандем, 2010. - 38с. Це перше монографічне дослідження, яке на основі архівних та малодоступних друкованих джерел ґрунтовно висвітлює біографію та фольклористичну діяльність Я. Новицького, історика Запорізького краю, археолога і джерелознавця, педагога і краєзнавця.