Усні наративи про переселення 1947 року українців у Польщі: тематична специфіка - Халюк, Л. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті подано тематичний аналіз усних оповідань-спогадів українців, яких унаслідок операції «Вісла» в 1947 році було переселено на північно-західні землі Польщі.