Україна в умовах побудови нового світопорядку. Пошук місця в системі координат - Горбулін, В.П.; Бадрак, В.В. (Вісник НАН України, 2023)
У статті автори розглядають особливості нинішнього етапу російсько-української війни, аналізують геополітичні аспекти, на тлі яких розгортається цей найбільший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, та шукають відповіді на екзистенційне для українського народу питання: як зупинити Росію і куди далі рухатися Україні?