Із зали засідань Президії НАН України (23 серпня 2023 р.) (Вісник НАН України, 2023)
На засіданні Президії НАН України 12 липня 2023 р. року розглядалися такі питання: збереження і розвиток державності України в умовах війни та миру (доповідач — академік НАН України С.І. Пирожков); Україна в епіцентрі цивілізаційного зіткнення: євразійський/рашистський виклик (доповідач — член- кореспондент НАН України Л.Д. Якубова).