Керування фізико-механічними властивостями алюмінієвих сплавів для підвищення їхніх міцнісних характеристик і використання у конструкціях спеціального призначення (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 20 вересня 2023 р.) - Пошивалов, В.П. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді розглянуто отримані в Інституті технічної механіки НАН України і ДКА України результати наукових досліджень з розроблення нових методів та підходів до поліпшення фізико-механічних характеристик конструкційних матеріалів, зокрема міцнісних властивостей алюмінієвих сплавів, спрямованих на використання їх у захисних конструкціях спеціального призначення.