Факти і віхи наукового шляху видатного вченого-механіка (до 85-річчя академіка НАН України О. М. Гузя) - Богданов, В.Л.; Назаренко, В.М.; Рущицький, Я.Я. (Вісник НАН України, 2024)
29 січня виповнюється 85 років видатному українському вченому й організатору науки, засновнику наукової школи в галузі лінеаризованої механіки деформівних тіл і суміжних напрямів, лауреату Державної премії СРСР (1985), двічі лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1979, 1988), заслуженому діячеві науки і техніки України (2016), лауреату Золотої медалі ім. В.І. Вернадського НАН України (2014), премій імені видатних учених НАН України: імені О.М. Динника (1979), імені М.К. Янгеля (1983), імені С.П. Тимошенка (2000), імені Г.С. Писаренка (2014), імені В.М. Глушкова (2016), імені О.К. Антонова (2017), багаторічному директору Інституту механіки ім. С.П. Тимошенка НАН України (1976—2022), доктору технічних наук (1965), професору (1969), академіку НАН України (1978) Олександру Миколайовичу Гузю.