Вражаючий поліматизм (до 90-річчя Івана Дзюба) - Локтєв, В.М. (Вісник НАН України, 2024)
16 березня виповнюється 90 років унікальній багатогранній особистості сучасної України — знаному фізику-теоретику, відомому перекладачу, поліглоту, дипломату, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1990), лауреату премії імені Максима Рильського (2005), кавалеру ордена Вранішнього Сонця (2006), члену Національної спілки письменників України, співробітнику Інституту фізики НАН України (1960—1966) та Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України (1966—1992), першому голові Вищої атестаційної комісії України (1992—1996), раднику з питань науки та освіти в Посольстві України в Японії (2001—2003), доктору фізико-математичних наук (1977) Івану Петровичу Дзюбу.