Яскравий представник харківської математичної школи (до 90-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України Й. В. Островського) - Ільїнський, О.І. (Вісник НАН України, 2024)
6 квітня виповнилося б 90 років видатному математику, фахівцю в галузі теорії функцій та її застосувань у теорії ймовірностей, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1992), доктору фізико-математичних наук (1965), члену-кореспонденту НАН України (1978) Йосипу Володимировичу Островському.