Загроза гелієвого дефіциту і можлива участь України в її подоланні - Лукін, О.Ю.; Онищенко, В.О. (Вісник НАН України, 2024)
У статті проаналізовано гелієносність нафтогазових родовищ, розташованих на території України. Показано, що вміст гелію в зонах інтенсивного газонакопичення в середньому перевищує 0,05—0,1 %. На думку авторів, отримання в Україні гелієвого концентрату з газової суміші вуглеводневих родовищ є економічно доцільним, що особливо важливо в умовах загрози дефіциту гелію у світі.