Закон України "Про правотворчу діяльність" як нормативна основа правоутворення, правотворчості, законотворчості та нормотворчості в Україні - Кот, О.О.; Колодій, А.М. (Вісник НАН України, 2024)
20 вересня 2023 р. набув чинності Закон України «Про правотворчу діяльність» від 24.08.2023 № 3354-IX, який визначає правові та організаційні засади правотворчої діяльності, принципи і порядок її здійснення, учасників правотворчої діяльності, правила техніки нормопроєктування, порядок здійснення обліку нормативно-правових актів, а також правила дії нормативно-правових актів, усунення прогалин, подолання колізій у нормативно-правових актах та здійснення контролю за реалізацією нормативно-правових актів. Ця стаття є першим кроком на шляху до широкого громадського та наукового осмислення цього Закону, оскільки надалі він визначатиме правову політику нашої країни у сфері правоутворення, правотворчості, законотворчості та нормотворчості.