Невтомний трудар на ниві українознавства (пам’яті професора Миколи Мушинки) - Жулинський, М.Г. (Вісник НАН України, 2024)
Статтю присвячено пам’яті видатного вченого-україніста, фольклориста, етнографа, культуролога, мистецтвознавця, літературознавця, бібліографа, відомого громадського і культурно-освітнього діяча, доктора філологічних наук (1992), іноземного члена НАН України (1997), дійсного члена Наукового товариства імені Шевченка (1989), голови Асоціації україністів Словаччини та президента НТШ у Словаччині (1990), завідувача науково-дослідного відділу кафедри україністики Пряшівського університету, професора Українського вільного університету в Мюнхені, почесного професора Кам’янець-Подільського університету, почесного доктора наук Ужгородського університету Миколи Мушинки.