Проблеми етнічної ідентифікації населення Слобожанщини - Сушко, В. (Народна творчість та етнологія, 2016)
Слобідська Україна є етноконтактною зоною, де чіткі межі розселення етносів провести неможливо. При цьому зміни в державному та адміністративному устроях призводять до змін у становищі (титульний етнос – діаспора) етнічної групи. Ускладнює ситуацію наявність різнорідних груп у кожному етносі.