Вивчення традиційного житла Чернігівщини наприкінці XVIII – у першій половині ХХ століття - Ярова, А. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті розкрито стан дослідження народного житла Чернігівщини вченими й громадськими діячами кінця XVIII – першої половини ХХ ст. Відтворено історію та конструктивні особливості традиційного житла Чернігівщини зазначеного періоду.