До методики визначення меж українських етнічних територій у контексті сучасних інтерпретацій етнічності - Чмелик, Р. (Народна творчість та етнологія, 2016)
Статтю присвячено проблемі методики визначення меж українських етнічних територій. У ній розглянуто актуальність цього питання для сучасної української гуманітарної науки. Також здійснено огляд поняття «етнічність» у зарубіжних дослідженнях у контексті спільноти, простору і національного наративу. Особливу увагу приділено аналізу поняття «етнічна територія» та критеріїв визначення її кордонів.