Соціальний конструктивізм і джерела сепаратистської ідентичності на українському Донбасі - Дєдуш, О. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті здійснено спробу проаналізувати причини та передумови виникнення ідейного підґрунтя сепаратизму на Донбасі. По-новому розглянуто специфіку історичного розвитку регіону та формування регіональної ментальності його жителів.