Орест Субтельний (Народна творчість та етнологія, 2016)
24 липня 2016 року відійшов у вічність іноземний член НАН України, почесний доктор Дипломатичної академії при МЗС України, кавалер ордена "За заслуги" ІІІ ступеня, канадський історик українського походження Орест Субтельний. Він — автор книги "Україна: Історія", у якій охопив період від найдавніших часів до епохи перебудови в СРСР. Монографія вийшла друком у Канаді в 1988 році англійською, а вже в 1991 та 1993 роках була перевидана в Києві видавництвом "Либідь" і стала першим нерадянським підручником з вітчизняної історії для молодого покоління посткомуністичної України — студентів, юнаків та дівчат, які вступали на шлях дорослого життя на початку 1990-х років. Книга була перекладена багатьма мовами і залишиться гідною спадщиною для України та українців. В особі Ореста Субтельного українська наука втратила визначного вченого і Патріота.