Володимир Овсійчук (Народна творчість та етнологія, 2016)
26 липня 2016 року відійшов у вічність видатний учений, доктор мистецтвознавства, лауреат національної премії України ім. Тараса Шевченка та премії НАН України ім. І. Франка, заслужений діяч мистецтв України, професор, член-кореспондент Національної академії мистецтв України, дійсний член Наукового товариства ім. Т. Шевченка, багатолітній завідувач відділу мистецтвознавства Інституту народознавства НАН України Володимир Антонович Овсійчук. Різнобічна наукова діяльність Володимира Антоновича була безупинним служінням рідній культурі, позбавленим лукавства та сьогоденної вигоди, сповненим високих ідеалів, освяченим безмежною відданістю та сумлінням. Світла пам'ять.