Міжнародна конференція "Ерланген–Бровари. Історичні перспективи нових міст-побратимів" - Флорін, М.; Бажан, О.; Золотарьов, В. (Краєзнавство, 2023)
1–2 червня 2023 року в Університеті ім. Фрідріха-Олександра в Ерлангені та Нюрнберзі (FAU) відбулася міжнародна конференція на тему: «Ерланген-Бровари. Історичні перспективи нових міст-побратимів». Науковий захід організований за ініціативи кафедри нової та новітньої історії FAU. Задум завідувачки кафедри, докторки історичних наук Юлії Обертрайс та її колег – доктора історичних наук Моріца Флоріна, наукового співробітника Вадима Золотарьова проаналізувати спорідненість і схожість історичних доль німецького та українського міст підтримали співробітники Інституту історії України та Інституту української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського Національної академії наук України. Спільна німецько-українська онлайн конференція у змішаному форматі (online та face- to-face) викликала інтерес серед експертів з урбаністики, представників сфери освіти, науки та культури. Учасників привітали мер м. Ерланген Флоріан Янік та заступник Броварського міського голови Лариса Виноградова.