Описи традиційної матеріальної культури українців на сторінках часопису «Этнографическое обозрение» (1889–1916) - Глушко, М. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті йдеться про етнографічні дослідження з традиційної матеріальної культури українців (житло та їжу), опубліковані українськими й російськими народознавцями на сторінках журналу «Этнографическое обозрение» (1889– 1916). З’ясовано географію фіксації цих джерел (історико-етнографічні райони України), їхній науковий характер, достовірність, історичне значення для сучасної української етнології.