Голод 1932–1933 років на Кубані за архівними документами та матеріалами періодичної преси - Скибіцька, І. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті проаналізовано архівні документи Центру документації новітньої історії Краснодарського краю і публікації емігрантської преси 30-х років ХХ ст., що стосуються теми Голодомору на Кубані. Охарактеризовано партійні постанови та систему репресивних заходів радянської влади щодо селянства Кубані, практику занесення станиць на «чорні дошки». Розглянуто тематику публікацій зарубіжної преси цього періоду.