Діяльність визначних представників родини Симиренків - Вольвач, П. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У розвідці досліджено життєпис та діяльність відомих представників родини українських підприємців Симиренків. Проаналізовано їхній внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва на теренах України, започаткування ними нових напрямів в агротехніці, зокрема в садівництві. Висвітлено меценатську діяльність представників родини (підтримка українських видань, театральних та хорових колективів), їхній вклад у гуманітарний та науковий розвиток країни.