«Міфом може стати все, що покривається дискурсом»: сучасна міфологія у світлі міждисциплінарних досліджень - Буйських, Ю. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Стаття розглядає проблему сучасної міфології, її методологічні аспекти та функції в індустріальному й постіндустріальному суспільствах. Аналізуються приклади міфологізації в культурному й політичному дискурсах. Огляд книги: Современная российская мифология : сб. статей / сост. М. В. Ахметова. — М. : Рос. гос. гуманит. ун-т, 2005. — 285 с. — (Серия "Традиция — текст — фольклор: типология и семиотика").