Домінантні мотиви в народному ткацтві Житомирського Полісся - Мойсюк, О. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті розглянуто домінантні орнаментальні мотиви Житомирського Полісся та їх народні термінологічні назви, а також охарактеризовано їх композиційні конфігурації в окремих інтер'єрних виробах та одязі. У контексті народного ткацтва проаналізовано складний етап трансформації слов'янського світогляду, що спонукав до процесу збереження та модифікації народними ткачами язичницької знакової системи шляхом ототожнення її з християнською символікою.