Ключові засади формування та розвивання систем інформаційного забезпечення постачальницької діяльності підприємств за умов цифровізації - Озарко, К.С.; Піх, М.З. (Вісник економічної науки України, 2024)
В роботі визначено актуальність досліджуваної проблеми стосовно ключових засад формування та розвивання систем інформаційного забезпечення постачальницької діяльності підприємств за умов цифровізації. За умов стрімкого розвитку цифрової економіки (її цифровізування) економічний розвиток підприємств все більше залежатиме не від матеріальних, а від інформаційних ресурсів. Цілі дослідження полягали у дослідженні принципових засад формування та розвивання систем інформаційного забезпечення постачальницької діяльності підприємств в умовах цифровізації. В праці на основі систематизування та доповнення існуючих методологій наведена характеристика ключових засад формування систем інформаційного забезпечення постачальницької діяльності за цифровізаційних умов. Можливості інноваційних технологій доцільно ефективно застосовувати у процесах моделювання, імітування, прогнозування стану системи інформаційного забезпечення постачальницької діяльності. В роботі формалізовано інформаційну систему постачальницької діяльності.