Розвиток Глухівського педагогічного інституту у 1990-х роках - Гриценко, А.П. (Сіверщина в історії України, 2022)
Автором статті було проаналізовано історію розвитку Глухівського державного педагогічного інституту за перше десятиліття незалежності України. У ході розгляду даного питання представлено досвід навчально-методичної, наукової, адміністративно-господарської діяльності ректорів вишу В. Куриленка та В. Чирви, а також проректорів М. Волоса та В. Зінченка в умовах трансформаційних дев’яностих років ХХ століття. На конкретних прикладах у статті продемонстровано основні досягнення та особливості діяльності найбільш відомих викладачів-новаторів, деканів Г. Ковальчука та О. Курка, завідувачів кафедр Л. Нарочної, Г. Ковальчук, Л. Горшкової, засновника музею І. Ляшка, завідувача лабораторії М. Коломійця та цілого ряду науково-педагогічних працівників, як-от: В. Бєлашова, В. Заїки, В. Каліш, О. Семеног, М. Стожка, В. Мосіяшенка, К. Ляшко та багатьох інших.