Голови Ніжинського окружного суду у світлі матеріалів фонду 358 - Мінченко, М.В. (Сіверщина в історії України, 2022)
У статті реконструйовано життєвий і професійний шлях голів Ніжинського окружного суду на основі послужних списків, що зберігаються у фонді 358 Відділу забезпечення збереженості документів Державного архіву Чернігівської області (м. Ніжин). Методологія дослідження ґрунтується на принципах історизму, об’єктивності, аналізу, індукції, а також історико-генетичному, історико-порівняльному методах.