Олександр Мурашко: слідами українського імпресіонізму - Павленко, В.М. (Сіверщина в історії України, 2023)
Стаття присвячена проблематиці недостатнього висвітлення та популяризації біографічних відомостей про українського митця Олександра Олександровича Мурашка. У період російсько-української війни настав час гідно довести національну ідентичність О. Мурашка, акцентувати увагу на україно-центричних мотивах у творчості діяча та популяризувати дійсні відомості про його патріотичні погляди та етапи реорганізації освітнього процесу на теренах України.