Міська проблематика в етнографічних дослідженнях кінця XVIII – початку ХХ століття: історіографія питання - Онуфрійчук, К. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті проаналізовано етапи розвитку міської проблематики в етнології. Здійснено огляд наукових праць, у яких зафіксовано явища міського повсякдення. Охарактеризовано підходи, застосовувані при дослідженні міського середовища.