Україна у Європі. Етнокультурні паралелі (на матеріалах народного харчування) - Артюх, Л. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті розглянуто дві протилежні моделі харчування, притаманні давній європейській культурі: хлібну і м'ясну. На писемних і археологічних джерелах автор досліджує місце культури харчування України у європейському контексті.