Ладова змінність в українській народній музиці - Правдюк, О.А. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Дослідження музично-стилістичних особливостей української народної музики — одне з провідних завдань радянського музикознавства. Складовою частиною цього завдання є вивчення її ладових особливостей. Дана стаття торкається невеликої частини цього складного, ще не дослідженого питання — проблеми ладової змінності.