Трансформаційні процеси в будівництві житла с. Вереміївка Чорнобаївського району Черкаської області у ХХ – на початку ХХІ століття (на основі експедиційних матеріалів) - Довгань, С. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті розглянуто особливості планування і забудови садиби, двору; досліджено конструктивні способи будівництва стін, даху та стелі, що побутували в с. Вереміївка Чорнобаївського району Черкаської області, починаючи з першої половини ХХ ст. і до сьогодні.