Особливості побутування дзвонарства на Косівщині - Кіндратюк, Б. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті привернуто увагу до регіонального аспекту функціонування дзвонарства (на матеріалі парафій у Косівському р-ні Івано-Франківської обл.). Показано багатство речових кампанологічних джерел – бил, дзвонів, дзвінків і дзвіниць, описано їхнє відображення в народній культурі. Частина дзвонів із цього регіону є унікальними пам’ятками ливарницького мистецтва, писемності. Їхнє вивчення стане в нагоді під час написання історії дзвонарства Прикарпаття.