Народні таланти - Островський, Г. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Виставки творів народних майстрів і самодіяльних художників, які майже щороку проводяться в обласних центрах республіки, дуже важливий захід, спрямований на піднесення і дальший розвиток національного народного мистецтва. Але не завжди організатори цих виставок проявляють достатню вимогливість при відборі експонатів. У погоні за кількістю вони іноді засмічують виставки низькопробною продукцією — різними «кішечками», «песиками», «лебедями», «по душечками» і т. д. Це, наприклад, мало місце на обласній виставці народної творчості в Тернополі, яка нараховувала кілька тисяч експонатів. На щастя, цього не можна сказати про львівську виставку народного і самодіяльного мистецтва, присвячену 40-річчю Великого Жовтня. Животворне джерело справжньої народної творчості дає себе знати якщо не в усіх, то в більшості експонатів, а їх — понад триста. Тут і різьба по дереву, кості і рогу, і художнє скло, і вишивка, і народна іграшка, і живопис.