З джерел народних - Ліждвой, М. (Народна творчість та етнографія, 1957)
Серед імен народних співців та поетів Радянської України, які глибоко відчули наслідки Великого Жовтня для розкриття їх творчих можливостей, які активно відгукуються на події поточного життя, треба назвати ім’я народної поетеси Марфи Бондаренко — автора збірки поезій «Життя наше золоте», що вийшла нещодавно з друку. Поетичний хист М. Бондаренко розвивався на грунті традиційного фольклору, який поетеса знає, шанує і по силі своїх можливостей використовує при складанні своїх віршів, пісень, казок, прислів’їв, приказок тощо.