Історія досліджень сільської молоді у слов’янських країнах - Полек (Момот), Т. (Народна творчість та етнологія, 2014)
У статті розглянуто історію досліджень сільської молоді у слов’янських країнах. На прикладі кожної окремої держави охарактеризовано розвиток знань про сільську молодь, наведено найвагоміші праці та проекти із зазначеної теми. Особливу увагу приділено міграції сільської молоді до міст та її перебуванню в просторі міста. Аналіз історіографії досліджень із цієї теми показав, що в окремих країнах спостерігається не лише підвищена увага до проблем сільської молоді, але й співпраця наукових установ і держави, коли наукові дослідження молодіжних реалій стають фундаментом для подальшої державної політики у цій сфері.