Сторінки життєпису визначного фольклориста. (Автобіографія Агатангела Кримського). Підготовка до друку та коментарі Гуця Михайла (Народна творчість та етнографія, 1991)
Минуло сто двадцять років від дня народження Агатангела Кримського — вченого світової слави, який залишив глибокий слід не лише у галузі сходознавства, а й славістики, зокрема української. Особливо багато він зробив у галузі історії, мовознавства, літературознавства, фольклористики та етнографії.